Les inscripcions als màsters d’Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà ja han obert per 2015-2016. En dos anys i per un preu d’uns 200 euros annuals, els estudiants tenen la possibilitat d’orientar-se cap a una especialització en recerca universitària o en relacions transfrontereres. El màster d’investigació condueix al doctorat o a les activitats relacionades amb la llengua i els mitjans de comunicació.

El màster professional Relacions Transfrontereres prepara els estudiants a integrar-se a les feines de cooperació territorial europea i transfronterera en l’espai català o en altres zones de la UE. Els diplomats solen inserir-se en el món de la gestió de programes, del consell en enginyeria i en direcció de projectes (cap de pol, encarregat de missió). Amb el procés sobiranista sud-català i les properes eleccions plebiscitàries del 27 de setembre vinent, una formació superior al coneixement de les realitats socio-institucionals catalanes i els mecanismes administratius i econòmics de la Unió Europea constitueixen una perspectiva especialment oportuna a l’hora d’uns fluxos creixents entre Catalunya i els seus veïns.

La menció Estudis Europeus i Internacionals (EEI) dels màsters d’Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà és una de les capdavanteres del seu àmbit i és particularment adaptada a l’estudi d’un espai fronterer pirinenc especialment ric en confluència de límits i identitats (Catalunya, Andorra, França, Espanya, Occitània). Inscripcions i informacions : http://www.univ-perp.fr/fr/menu/formation/master-etudes-europeennes-et-internationales i camiade@univ-perp.fr.

Leave a Comment