L’APLEC és una associació nascuda el 1983. Reuneix ensenyants, de la maternal fins a la universitat, estudiants, pares i mares d’alumnes que donen suport a l’ensenyament del català i a l’ensenyament bilingüe, públic i privat, immersiu (escoles Arrels, Bressola).

L’APLEC acompanya, forma i gestiona els intervinents de català a les escoles de més de 30 pobles de Catalunya Nord i de les escoles de Perpinyà, el que representa el 80% dels nins i nines que fan classe de català a les escoles del departament. A través una Escola d’Estiu forma els ensenyants i els intervinents. Publica una revista infantil mensual, Mil Dimonis i àlbums per a infants. Dóna suport als intercanvis escolars amb escoles dels Països Catalans.

L’APLEC és membre fundador de la FLAREP (Fédération pour les langues régionales dans l’enseignement public) amb els representants de les altres llengües : alemany d’Alsàcia i Mosel·la, basc, bretó, cors, flamenc, occità, savoiard i criolls.

Per la seva acció l’APLEC té el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya, del Consell General dels Pirineus Orientals, de la Vila de Perpinyà, del Consell Regional, del CDDP de Perpinyà, dels Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà i de les comunes que financien cursos de català les seues escoles : Angostrina, Argelers, Arles, Bages, Baixàs, Bolquera, Bompàs, Catllà, Cornella de Conflent, Cornellà de la Ribera, Cotlliure, El Voló, Elna, Els Masos, Estavar, Font Romeu, Fullà, Illa, Llauró Torderes, Millars, Oleta, Oceja, Paçà, Palau, Paretstortes, Pià, Pollestres, Port Vendres, Prada, Rià Cirec, Rodés, Salelles, Sallagosa Salses, Sant Andreu, Sant Feliu d’Amunt, Sant Llorenç de Cerdans, Sureda, terrats, Ur, Vilafranca de Conflent, Vilanova de Raó.

 

Adreça i contactes
Associació per a l’ensenyament del català
Casa dels Països Catalans, Camí de la Passió Vella
66860 Perpinyà Cedex

Tel.: +33 (0)4 68 66 22 11
Fax: +33 (0)4 68 50 25 85
E-mail: aplec.catala@aplec.cat
Site: www.aplec.cat