CEDUCAT, Centre de Documentació Universitària Catalana

El SCD, Servei Comú de la Documentació de la Universitat de Perpinyà, té un fons català, constituït i desenvolupat des dels anys 1980. Compta uns 9.000 llibres en una sala específica oberta en lliure accés a la Casa dels Països Catalans, on es troba l’essencial de les col·leccions, així com 3000 obres en reserva a la Biblioteca universitària.

Les adquisicions anuals cobreixen de manera exhausiva el que es publica a França en llengua catalana o sobre Catalunya, i una selecció en llengua catalana de les obres publicades a Catalunya i dins els Països Catalans.

Lligam : http://www.univ-perp.fr/fr/BU.html

 

Fons sobre Perpinyà

Les col·leccions catalanes del CEDAC, antic Centre d’animació i de documentació de la cultura catalana, són ara un departament català de la Mediateca Municipal. Aquest fons representa 11.000 obres que figuren al catàleg informatitzat.

Mediateca central, 15, carrer Emile Zola, BP 931, 66931 Perpinyà Cedex
Lligam : http://mediatheque.Perpinyà.fr

 

Publicacions en línia de la Xarxa Vives

La “Xarxa Vives d’universitats” és una xarxa de 21 universitats de l’àrea catalana, de la quals fan part la Universitat de Perpinyà i la Casa dels Països Catalans.

Per més informació: http://www.vives.org/

 

La Xarxa Vives va crear al 1999 una biblioteca virtual, la “Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives”, l’objectiu de la qual és difondre al màxim els fons ja digitalitzats i posar en edició digital les obres més representatives de la cultura catalana.

Per entrar-hi : http://www.lluisvives.com/

 

Aquesta biblioteca virtual presenta també les biblioteques de cada una de les universitats i dóna accés als portals institucionals següents :

– de l’Institut d’Estudis Catalans : http://www.lluisvives.com/portal/estudiscatalans/

– de la Biblioteca de Catalunya : http://www.lluisvives.com/portal/BC/

– de la Biblioteca de l’Abadia de Montserrat : http://www.lluisvives.com/portal/Abadia/

– del Fons de reserva de la Universitat de Barcelona : http://www.cervantesvirtual.com/portal/universitatbarcelona/